Tente

Tente

Tente su ve güneş ışıklarına karşı mevsimine göre korumayı sağlayan bahçe, havuz ve kafelerde kullanımı tercih edilen malzemenin genel ismidir

Tente

Tente su ve güneş ışıklarına karşı mevsimine göre korumayı sağlayan bahçe, havuz ve kafelerde kullanımı tercih edilen malzemenin genel ismidir

Hava şartlarına ve dış etkenlere karşı koruyucu özelliği bulunan bazı malzemeler vardır. Bunların asıl amaçları koruyuculukla birlikte görsel olarak da oldukça şık bir görüntüye sahip olmalarıdır. Bu koruyuculara branda, güneşlik ya da tente adı verilir. Şu an hemen hemen tüm mağaza ve butiklerde kullanılan tente modelleri güneşten korunmak için ilk araç olarak gösterilebilir. Ancak bunlar zamanla değişerek çadır ve bezden yapılan modelleri çeşitlilik göstermiş ve yeni görünümlerini almışlardır. Tenteler daha modern dokunuşlara bürünerek farklı seçimlerle hizmet vermeye amaçlanmaktadır.

Tente Sistemi günümüzde birçok işletmecinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Restoranlar, işletmeler, oteller, günün ilerleyen zamanlarına göre etkinlik alanları değişmektedir. Açık ve kapalı, rulo, katlamalı modeller ile tentelerin üretiminde farklı materyaller de kullanılır. Bu modelleri kullanım alanlarınıza göre tercih edebilirsiniz. Ev tipi çeşitleri ile birlikte, mağazalara, butiklere, kafe ve restoranlara özellikle açık bahçeler için aç- kapa tente modelleri tercih edilir. Ürünü kullanmak için yapı denetim zorunluluğu bulunmuyor. Kullanım özelliğine göre oteller, spor tesisleri için çift taraflı tente ürünleri de bulunur. Mafsallı tente çeşitleri ile pergola sistemli, kumandalı, otomatik, motorlu tente, Tente Sistemleri,Pergola Tente Sistemleri,Pergola,Tente,Pergola Tente,Pergola Sistemleri,Motorlu Pergola çeşitleri de tercihleriniz arasında yerini alabilir. Ayrıca cam sürgü sistemlerinde kullanılan tente gölgelendirmeleri de sıkça tercih edilmektedir.

Tenteler dekorasyona katkı sağladıkları gibi açık havada yağışların olduğu zamanlarda ya da güneşten korunmak için kullanılır. İşletmeler sigara kullanımlarının açık olmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Havuz başı kullanımlarda, teraslar, balkonlar, verandalar ya da kamelyalar gibi daha küçük alanlarda da korunmanızı sağlar. Mekanlarınızın daha şık ve daha hoş görünmesini sağlayan modellerle işletmelerde hem iç hem de dış kullanımlarda zahmetsiz bir konfor sunar. Üstelik reklam yapabilmek için de oldukça ideal olan tenteleri tanıtımlarda da kullanabilirsiniz.

Tente Fiyatları

İşletmelerin yanı sıra dükkanların, kafelerin veya evlerin balkonlarında görülen tentelerin fiyat araştırması yapılırken birkaç önemli husus göz önünde bulundurulur. Açılır kapanır tentelerin fiyatları;

Otomatik veya manuel fiyat farkı
Işıklandırma ya da ısıtma sistemi olacak mı?
Güneş ve rüzgar sensörü talep ediliyor mu?
Tenteler kumaş ya da alüminyum mu?
Tente kullanım alanı
Tente için seçilen model
Kurumsal kimliğe uygun olan renkler ya da baskılar için fiyat faktörleri etkilenmektedir.
Tente sistemlerinde aranılan özellikler arasında özellikle dayanıklılık ve garantili üretimin olmasıdır. Çünkü uzun süreli kullanım beklenmesi maliyeti yükseltir. Ayrıca manuel sistemler ile otomatik sistemlerin dizayn edilmeleri de imalatın özelliklerine göre tentelerde fiyat farklarının oluşmasına neden olur. Burada kullanılan kumaşların kalitesi, mekanik özelliğindeki fiyatları belirler. Kumanda modelleri, katlamalı ve rulo sistemli tentelerin fiyatlarındaki farkları oluşturur. Tentelerin fiyatları metrekareye göre hesaplanarak belirlenir. 

Tente Modelleri

Mağaza ve işletmelerde kullanılan tente modelleri birbirinden farklı olarak montajı yapılır. Buna göre

Mafsallı tenteler; çevirme kollu tentelerdir. Bu modeller daha çok küçük işletmeler ve ev tipi kullanımlarda tercih edilir. Balkon, pencere, teras ya da dükkanların ön kısımlarındaki alanlar için sabitlenmiş tentelerdir.
Pergola sistemli tenteler ise; ev bahçeleri, çay bahçeleri, havuz başı tesislerde, restoranlarda katlamalı ve ışıklı tasarımlı olan tentelerdir.

 Körüklü tente modelleri; aslında daha çok dekoratif olarak kullanılan tentelerdir. Butiklerde, mağazalarda, otel işletmelerinde, balkon ve pencerelerde kullanılan bombeli modellerdir. Bunların diğer adı da karpuz modeli olarak ta bilinir. Manuel bir tasarıma sahiptir. 
Kasetli tente modelleri; dükkan vitrinleri için üretilmektedir. Ön kısmı korumaya yönelik olarak tasarlanan tenteler ev tipi sistemlerde, balkonlarda ve pencerelerin üst kısımları için üretilir, daha çok klasik tente modelidir. 
Çift açılır modeller, çok daha kapsamlı modellerdir. Her iki yana açılarak tasarlanan sistemlerdir. Okul, kafe, cami ve restoranlar gibi daha geniş alanlarda hem manuel hem de motorlu tasarımlardır. 
Alanlara ve kullanımlarına göre farklı özelliklerde üretilen tentelere motor eklenerek de kullanılması mümkün olabilir. Kumanda panelleri ve uzaktan kumandalar ile kullanılabilme özelliğine sahiptirler.

Tente Branda-Tente Brandası

Tente Pergola sistemlerinde kolaylık sağlaması açısından manuel ile birlikte otomatik kullanım için de tasarlanan modelleri bulunur. Burada kullanılan tente branda modellerindeki malzemeler mekanın durumuna göre belirlenir. Geniş alanlar için kullanılan tente brandalarında daha dayanıklı ve daha kalın brandalar kullanılır. Bu nedenle yapacağınız ilk işlem kullanılacak alanın metrekaresine göre ne tür bir branda kullanılması gerektiğidir! Çok sert hava koşullarına karşı kalın brandalar daha çabuk yıpranacak ve daha kısa ömürlü olacaktır. Hareketli tente brandası sizlere kalabalık ortamlarda kullanım kolaylığı sağlayacaktır. İlave olarak rüzgar ve güneş sensörü de isteğe göre eklenebilir. 

Tente Kumaşları

Konforlu ve pratik bir kullanıma sahip olan otomatik tenteler, özel yaşam alanlarınız için koruma olarak imkan sağlar. Açık alanlarda kimi işletmelerde konfor sağlayan sistemlerdir. Tek bir tuşla ve uzaktan kumanda ile rahat bir kullanım sağlamaktadır. Kar, yağmur gibi etkilerden korunma ile birlikte uzun yıllar kullanım sağlar. Farklı tasarımlarla katlamalı ve rulo modellerinde özellikle imal edilen tente çeşitlerinde deri, cam, kumaş, PVC, polikarbon gibi farklı materyallerden tasarlanır. Motor tasarımlarında çoğunlukla 230 V kapasiteye çalışan ürünlerde açılır-kapanır modelde üretilir.

Dış mekanların her birinde farklı zevkler için tercihlerde üretilir. Yazın güneşten koruyan, kışın sert hava koşullarına karşı alanınızı engellemektedir. Bu sistem mekanları yaşanır hale getirmektedir. Şık olduğu gibi estetik bir görünüme sahiptirler. Özellikle açılır kapanır tente modelleri ile en çok tercih edilen tentelerin arasında yer alır. Birden fazla tente modelleri içinde en çok mafsallı, motorlu, kasetli tenteler gruplandırılır. Katlanır tente modellerinde ise pergola, körüklü, köpüklü, şeffaf ve şemsiye tenteler bulunur. Bu gruplandırılmalara göre kullanılan kumaş veya malzemeler de farklı olur.

Gölgelik ya da çadır kamp tenteleri de üretilir. Bu tenteler %100 polyesterden üretilir. Plaj, kamp, gezi ve pikniklerde güneşlik görevi görmektedir. Ayrıca yağmurdan koruyarak yağmurluk görevi görmektedir. Bu tenteler son derece hafif ve oldukça etkilidir. Özellikle dışortamda aktiviteler sırasında dinlenmek için kullanılan tenteler UV ışınlarına karşı sizi ve sevdiklerinizi koruma altına almış olursunuz. Özel kumaşı sayesinde kamp tenteleri de oldukça pratiktir. Kullanım kolaylığı sayesinde araç bagajlarında çantada rahatlıkla taşınır, hafifliği sayesinde de dilediğiniz yere kolaylıkla götürebilirsiniz.Eğer sık olarak doğa yürüyüşü yapıyorsanız son derece kullanışlı olan kamp tenteleri dilerseniz sırt çantasında yerleştirerek her yere rahatlıkla götürebilirsiniz. Hava koşullarından etkilenmemek için konforlu bir kamp yapabilirsiniz. Sizi sıcaktan ve yağıştan koruyarak kamp gölgeliğinizi keyifli hale dönüştürebilirsiniz. Kamp tentelerinin avantajlarından biri de ısı azaltma özelliğine sahip olmasıdır. Özel olarak üretilen freshandblack kumaş sayesinde su sızdırmaz, güneşten, rüzgardan ve yağmurdan korur. 

Tente Kullanım Alanları Nerelerdir?

Dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Veranda, balkon, teras, butik, mağaza, otel gibi hem küçük hem büyük işletmelerde istediğiniz renk ve desenlerde kullanılabilir.

Tente Çeşitleri Nelerdir?

Ev, butik, otel gibi kullanım alanlarında kullanıldığı gibi kamp için de kullanılır. Kamp tenteleri güneşlik, yağmurluk olarak kullanacağınız geniş alanlara sahiptir. 

Tente Kumaş Türleri Nelerdir?

Kullanılacak alanların metrekaresine göre kullanılan kumaş ve malzemeler farklıdır. Kumaş, cam, deri, PVC gibi malzemeler kullanılır.